Bjørkelangen

Kan barn være trygge på nett og i sosiale medier?

For alle ansatte

Bjørkelangen. Påmelding i www.kompetansebroen.no

Kl. 09:00-11:45

Vi starter med en forestilling satt opp av Akershus teater før vi får et foredrag av Kaja Hegg fra Redd Barna

Viral

Forestillingen Viral av Akershus teater. Forestillingen vises til 8.trinn elever som en del av trygghetsuka og vi har gleden av å sette opp en egen forestilling for andre interesserte fredag formiddag.

Arthur og Stian er 14 år og føler seg utafor. De vil bli berømte og populære på skolen.  Men hvordan får man til det over natta? Ved å lage en YouTube-kanal så klart! Og videoene, de må ha sjokk-effekt! Akkurat den filmen av hun læreren, den burde de kanskje ikke ha lagt ut? Men når de innser det, så er det for sent… Filmklippet sprer seg som et virus. Det har gått viralt.

Stykket utforsker grenselandet mellom dissosiasjon og aktiv bevisstgjøring, og stiller spørsmålene: Er det OK å filme disse hendelsene og poste dem på internett? Hvilket ansvar har vi som vitner, og hvor går grensen for hva man kan dele?

Nettvett

Kaja Hegg fra Redd barna snakker om trygghet for barn på nett og i sosiale medier.

Pause

Redde små – traumebevisst omsorg i barnehage og skole.

For alle ansatte i barnehage og skole

Bjørkelangen. Påmelding på www.kompetanseboren.no.

Tid: 12:45 – 15:30

Redd eller sint, utagerende eller unnvikende – hva er det egentlig med den ungen? 

I dette kurset vil du få grunnleggende innføring i ulike typer traumer.  

Hvordan kan vi som jobber med traumatiserte barn hjelpe dem med følelsesregulering?  Og når er barnet tilgjengelig for tiltak som bygger opp om trygghet, tilknytning og relasjon? 

Maria Skogly er utdannet familieterapeut, spesialpedagog og Marte Meo terapeut. Hun har lang erfaring fra Østbytunet Senter for Behandling og Fagutvikling, og jobber nå i Interkommunalt Ressursteam.