I en pressemelding som Trygghetsuka har sendt, ut framheves det at det fortsatt er store hull i systemet som skal beskytte og hjelpe mennesker som er utsatt for vold og overgrep. Mange forsøker å fortelle uten å bli tatt på alvor. Målet med Trygghetsuka er at ansatte, politikere, organisasjoner og innbyggere skal bli i stand til å se og handle.

Sitatet i overskriften er tittelen på Barneombudets rapport fra 2018 som har undertittelen «erfaringer fra barn og unge utsatt for vold og overgrep». Rapporten blir presentert under åpningsdagen i Lillestrøm, mandag 29. oktober, og hele uka er full av aktuelle foredrag og arrangementer som løfter disse alvorlige temaene.

I år samarbeider fire kommuner Aurskog-Høland, Fet, Skedsmo og Sørum. Trygghetsuka er en stor dugnad, som også skal bidra til bevisstgjøring av ressursene i våre kommuner og bedre samarbeid på tvers av instansene.

Hele pressemeldingen kan du lese her